Pariz, 25. studenog 2015.

Od 19. do 27. kolovoza 2013., pokret »Maranatha-Conversion« organizirao je hodočašće u Svetu Zemlju zajedno s msgr. André-Josephom Léonardom, nadbiskupom Malines-Bruxellesa i osnivačem "Maranatha-Conversion" Međunarodni ekumenski i međureligijski molitveni pokret. Ovo je hodočašće okupilo više od 550 hodočasnika pristiglih iz cijeloga svijeta. Bili su prisutni Vicka Ivanković-Mijatović, povlaštena svjedokinja međugorskih događanja, brojni svećenici, biskupi i patrijarsi, kao i tisuće kršćana iz svih Crkava u Svetoj Zemlji, ali i vjernici drugih religijskih tradicija.

"Maranatha-Međugorje" Organizira vrijeme molitve i posta za ozdravljenje čovječanstva i ljudskog srca.
Od subote 10. do subote 17.studenoga 2018.:

Što je uključeno?

Puni pansion

 • Accomodation
  Smještaj

  Smještajni objekti se nalaze u užem centru Međugorja.

  Uz noćenje, puni pansion uključuje doručak, ručak i večeru.

Prijevoz

 • Best Food
  Autobus

  Za hodočasnike je osiguran autobusni prijevoz od mjesta sastanka do svake lokacije u programu hodočašća i natrag.

  Svi autobusi su novi i udobni kako bi Vam omogućili što ugodnije iskustvo u putovanju Hercegovinom i Bosnom.

Prevođenje i pratnja

 • Tour Guide

  Profesionalni i iskusni vodiči - prevoditelji će vam biti na raspolaganju za vrijeme programa za sve sadržaje koje ćete čuti na nematernjem jeziku.

Organizacija svih posjeta

 • Grand Experience
  Sve smo isplanirali

  Udruga Maranatha je unaprijed napravila detaljan plan i program hodočašća kako bi Vaše vrijeme provedeno s nama bilo bezbrižno i bogato ispunjeno.

Predhodna hodočašća

Lokacije

Program hodočašća

Plan aktivnosti u sklopu hodočašća

Program uključuje prijevoz, puni pansion, organizaciju svih susreta i posjeta, kao i prevođenje i pratnju. Program je ovdje naveden u informativne svrhe i može biti izmijenjen.

Subota

Dolazak hodočasnika, smještaj u pansione
Doček od strane vodiča, prema jezicima

18h: Krunica – misa – molitva za zdravlje duše i tijela
21h do 22h: Klanjanje ispred Rotonde (vanjskog oltara)

Večera i noćenje u pansionima.

Nedjelja

Jutro:: Predstavljanje pokreta Maranatha, različitih skupina i sudionika
Ručak:: Prigodna zakuska radi druženja hodočasnika
Poslijepodne:: Molitva na Podbrdu/Brdu ukazanja
Večer:: Ispred vanjskog oltara: Molitva krunice i ispovijed – misa – molitva za zdravlje duše i tijela

Večera i noćenje u pansionima

Ponedjeljak

Jutro: Doručak, a potom odlazak autobusom u konferencijsku dvoranu
Ručak: Prigodna zakuska radi druženja hodočasnika
Poslijepodne:Povratak u Međugorje
Večer: Molitva krunice i ispovijed – misa

Večera i noćenje u pansionima

Utorak

Jutro: Doručak, a potom odlazak u podnožje Križevca radi križnog puta
Ručak:Ručak u Međugorju u pansionima
Poslijepodne: Slobodno vrijeme (posjet nekoj od zajednica u Međugorju ili vrijeme za osobnu molitvu)
17 h: Molitva krunice - misa Večer:Klanjanje u crkvi od 21h do 22h

Večera i noćenje u pansionima

Srijeda

Doručak,odlazak u Mostar: molitva u katedrali
Posjet franjevačkom samostanu, susret s gvardijanom Sveta misa će se slaviti u novoj samostanskoj crkvi, jer je stara crkva srušena tijekom ratnih zbivanja 1991.-1995.
Mladi iz Frame, Udruge franjevačke mladeži, poslužit će „posni” ručak. Posjet novoj zgradi koja se sastoji od Studentskog doma za studente slabijeg imovnog stanja, pučke kuhinje u kojoj će u smjenama raditi studenti koji borave u Domu. Na katu će se nalaziti Centar za međureligijski dijalog.
Posjet Mostaru uz pratnju vodiča,a potom slobodno vrijeme u Starom gradu. 17:30h do 19h: bogoslužje s mladima iz Frame i karizmatskim pokretomt.

Povratak u Međugorje

„Posna”večera i noćenje u pansionima

Četvrtak

Jutarnja predavanja
Ručak: Prigodna zakuska radi druženja hodočasnika
Poslijepodne: Odlazak u Bijelo Polje, sjeverno od Mostara.
- Katolička crkva Presvetog Srca Isusova, izgrađena 1912.Centar za duhovnu obnovu Emaus koji je u vlasništvu Caritasa. Samostan časnih sestara.
- Pravoslavna crkva Vaznesenja Gospodnjeg, izgrađena 1865.
- Karadžozbegova džamija, izgrađena u XVI. st.

Povratak u Međugorje

Večera i noćenje u pansionima

Petak

Jutro:: Doručak: odlazak u Sarajevo, susret s kardinalom Vinkom Puljićem(ili jednim od njegovih pomoćnika) i drugim vjerskim liderima Bosne i Hercegovine.
Razgovori na temu hodočašća. Misa, klanjanje.
„Posni” ručaks nekim od predstavnika koji će nas primiti.

Razgledanje Sarajeva.

Povratak u Međugorje koncem dana

„Posna” večera i noćenje u pansionima

Subota

8h:: Po mogućnosti, misa ispred vanjskog oltaraza sve hodočasnike Maranatha

Odlazak po skupinama, ovisno o prijevozu (autobus, zrakoplov itd.)

Ostale informacije

Organizator hodočašća

Radi olakšavanja organizacije hodočašća/predavanja »Maranatha Međugorje«, sve potrebne aktivnosti u Bosni i Hercegovini poduzet će udruga »Maranatha Međugorje« u suradnji s lokalnim partnerima. Samo će osobe koje se za hodočašće prijave preko udruge »Maranatha Međugorje« ili partnerskih udruga, pokreta ili agencija dobiti propusnicu i moći sudjelovati na susretima. Stoga neće biti moguće jednostavno se pridružiti skupini, iz logističkih razloga kao što su: planiranje, a katkad i posjet lokacijama različitih susreta, objedi, rezervacija slušalica, organizacija prijevoda po jezičnim skupinama, sudjelovanje u troškovima organizacije, prevođenje i dr.

Obroci

Hodočašće »Maranatha Međugorje« bit će vrijeme posta i molitve. Srijedom i petkom posni će ručak biti jednostavan: kruh i voda. Večera će se sastojati od kruha, povrtne juhe i voća. Prijavljivanjem pristajete na poštivanje ovog aspekta uz razumijevanje da neće biti moguće osmisliti raznovrsne objede.

Sudionici hodočašća

Hodočašće Maranatha u Svetu Zemlju u kolovozu 2013. okupilo je više od 550 hodočasnika pristiglih iz cijeloga svijeta. U ovom trenutku nemamo predodžbu o broju hodočasnika koji će biti zainteresirani za susrete u Bosni i Hercegovini. U skupini će biti kršćana različitih denominacija. Budisti su izjavili da bi se željeli pridružiti hodočašću, a imat ćemo priliku susresti i proživjeti lijepe bratske trenutke s muslimanima i židovima. Hodočašća/predavanja »Maranatha-Međugorje« bit će otvorena za sve ljude dobre volje koji se žele pridružiti braći i sestrama u povlaštenim trenucima molitve, posta, razgovora, susreta, razmišljanja o temama koje sve nas zanimaju i koje se na sve nas odnose.

Trebamo pomoć

Tražimo volontere kako bi nam pomogli u upoznavanju ljudi s ovim jedinstvenim poduhvatom i, zašto ne, u okupljanju hodočasnika u skupine, dolazili iz Francuske, Kanade, Belgije ili drugih zemalja.

Tko god da ste, ako tema »Molitva za ozdravljenje čovječanstva, molitva za ozdravljenje ljudskog srca« pobuđuje nešto u vama, dođite i pridružite nam se!

Poziv

Pridružite nam se u snažnim trenucima molitve - i posta - za ozdravljenje čovječanstva i ljudskog srca. Bit će to vrijeme duhovne razmjene s muškarcima i ženama koji se zalažu za mir i koji pripadaju različitim vjerskim tradicijama. Ispričat će nam kako oni djeluju, i kako bismo im se mogli pridružiti i možda pomoći. Dođite poslušati poučne riječi msgr. Andréa Léonarda i drugih predanih sudionika. Otkrijte posebna duhovna mjesta Bosne i Hercegovine: Međugorje, Mostar, Bijelo Polje i Sarajevo. Provedite zanimljivi dan u Sarajevu, srcu Bosne i gradu u kojem je 1914. započeo Prvi svjetski rat, ali i gradu odakle bi mogao započeti prvi svjetski mir…

Ako se svi zajedno otisnemo na put,
ako odbijemo unaprijed priznati poraz,
ako odlučimo da ćemo od sada postati suradnici Neba,
s ciljem stvaranja boljeg svijeta,
sve će biti moguće.

Bogu ništa nije nemoguće i Bog sluša naše molitve.
Ako budemo brojni, ako ujedinimo srca u istom otkucaju
molitve i posta, s nakanom stvaranja mira, ozdravljenja čovječanstva i ljudskog srca,
ako ponizno predamo svoje živote u Gospodinove ruke,
budimo sigurni da će nas Bog čuti,
da će nas Bog uslišiti…

U Pontmainu, Gospa je rekla: "Molite se, draga djeco, Bog će vas uskoro uslišiti. Moj Sin dopušta da Ga se takne!"

Maranatha-Medjugorje, Od subote 10.do subote 17.studenoga 2018:

Cijena paketa za jednu osobu za smještaju trajanju od 7 noći i 8 dana, od subote do subote, za isključivo cestovni prijevoz (dakle, ne i zračni), puni pansion, organizacije svih susreta i posjeta, prevoditeljske usluge i pratnju iznosi: 795 €

Ova cijena uključuje:

• Smještaj u Međugorju u standardnom pansionu s 3*, dvokrevetna soba (ako ne naznačite svog sustanara, bit će vam službeno dodijeljen)
• Puni pansion, od večere 1. dana, subote, do doručka 8. dana, sljedeće subote - od čega se srijedom i petkom poslužuju posni obroci.Posni ručci bit će jednostavni: kruh i voda. Posne večere bit će također jednostavne: kruh, povrtna juha i voće. Osobe koje se upisuju obvezuju se na poštivanje ovog aspekta i razumijevanje da neće biti moguće osmislitiraznovrsne obroke.
• Različite prijevoze tijekom cijelog trajanja boravka, ovisno o programu • Dolazak u Međugorje ćete sami izabrati, automobilskim, autobusnim ili zračnim prijevozom. U subotu 1. dana, autobusi će čekati hodočasnike u zračnim lukama u Splitu, Dubrovniku, Sarajevu i Mostaru, koje se obično koriste za dolazak u Međugorje. Hodočasnici koji dolaze različitim letovima bit će okupljeni u skupine po autobusima i svaki put nakon što autobus bude pun, napustit će zračnu luku u smjeru Međugorja. Na 8. dan, u subotu odlaska, autobusi će također okupljati sve upisane hodočasnike radi prijevoza do zračnih luka. Za korištenje ovog besplatnog prijevoza, obvezno je da se upišete najkasnije tri tjedna prije dolaska slanjem podataka o zračnim lukama vašeg polaska i dolaska, brojem letova i satnicama.
•Susrete, predavanja i posjete, ovisno o programu
• Ulaznice za mjesta i/ili muzeje spomenute u programu
• Usluge vodiča pratitelja/prevoditelja
• Prijevode na francuski, engleski, talijanski, njemački, španjolski i hrvatski (mogućnost prevođenja na druge jezike postoji bude li se javio dovoljan broj hodočasnika koji taj jezik koriste
• Program putovanja s prijavnicom
•Hodočasničku značku i torbicu
• Pripremu putovanja s odgovornim osobama skupine i osobama na licu mjesta u Bosni i Hercegovini.

Ova cijena ne uključuje:

• Mogućnosti: jednokrevetna soba: 154 €/osobi (ograničen broj)
• Putna osiguranja – provjerite uvjete osiguranja u svojoj banci za plaćanje kreditnom karticom.Također se raspitajte kod svog redovnog osiguratelja za ostale ugovore.
• Napojnice za vodiče i vozače (prema pravilima zemlje: 2€/dan/po osobi za vodiča 1,5€/dan/po osobi za vozača)
• Donacije i darove za susrete i slavlja po vlastitom nahođenju
• Pića, dodatnu opremu i, općenito, sve osobne troškove.
• Sve što nije navedeno u„ova cijena uključuje”.

Za pojedinačno otkazivanje, uračunati su sljedeći troškovi:

* do 60 dana od polaska: 150 € po osobi,
* od 59 do 30 dana od polaska: 300 € po osobi,
* od 29 dana do početka hodočašća: ukupna cijena (bez povrata)
* nedolazak: ukupna cijena (bez povrata)

Naknada za otkazivanje neće se naplaćivati za osobe koje ustupe rezervirano mjesto nekom drugom.

 

Opći uvjeti:

Vaša se registracija potvrđuje tek nakon uplate.Tada će vam biti poslana faktura.
Molimo da provjerite jeste li pokriveni putnim osiguranjem.
Provjerite jesu li vaše isprave valjane za dolazak u Bosnu i Hercegovinu.Za građane Europske Unije, dovoljna je važeća osobna iskaznica. Za druge zemlje, provjerite je li vam uz važeću putovnicu potrebna viza.
Broj jednokrevetnih soba je ograničen. Ako niste naznačili sustanara u svojoj sobi, bit će vam službeno dodijeljen.

Posebni uvjeti:

Iz političkih, vojnih, medicinskih, klimatskih, mehaničkih ili ekonomskih razloga, u interesu i/ili radi sigurnosti putnika, udruga Maranatha-Međugorje pridržava pravo u svakom trenutku otkazati putovanje, izmijeniti i prekinuti planirani raspored ili izmijeniti cijenu. Iz tih razloga otklanja svaku odgovornost. U slučaju otkazivanja ili prekida, sudionicima će biti isplaćena naknada:
- prije polaska: iznos isplaćen osim naknade štete;
- tijekom putovanja: razmjerno broju dana putovanja, osim naknade štete;
- u slučaju više sile, na koju organizacijska struktura nema utjecaja, bit će zadržan iznos od 50€ u svrhu naknade jednog dijela organizacijskih troškova.

Prijava

Molimo sve osobe iz naše regije i govornog područja (BiH, Hrvatska, Srbija, Crna Gora) koji su zainteresirani za hodočašće da se što prije prijave! Vaš nam je broj potreban radi formiranja cjenika usluga koje ćemo za vas posredovati. Cijene će ovisiti o vašim potrebama (prijevoz, smještaj) i broju hodočasnika s našega govornog područja (usluge prevođenja), ali da bismo vam uopće mogli pružiti detaljnu ponudu, potreban nam je vaš kontakt. Iščekujemo vaše prijave!

Kontaktirajte nas

Imate pitanja?

Molimo ispunite obrazac ispod. Sva polja su obavezna.